Tipy na zařízení bytu na pronájem

Majitelé, kteří chtějí pronajmout zařízený byt, si často kladou stejné otázky:

Jak by měl být byt zařízen, jaký je standard kvality a jaký styl vybavení je u nájemníků žádaný?

Jak vybavit byt, aby byl vhodný na dočasné pronájmy

Styl vybavení dočasného bytu by měl být moderní a čistý, ale neměl by působit chladně a neútulně. V současné době je velmi žádaný skandinávský styl bydlení. Domácí pocit je pro nájemníky velmi důležitý. Mnohem více než před lety, kdy byl trendem minimalismus. 

Byty, které jsou zařízeny s důrazem na detaily, si vždy najdou dobré nájemníky. Nejlepší je volit čistotu, tlumené barvy a některé barevné akcenty. Byty by neměly být ani příliš barevné, ani příliš nevýrazné. Zejména by měl splňovat požadavky nájemce.

Co byste měli zvážit při výběru jednotlivých kusů nábytku?

Ložnice – Postel a rám postele jsou nejdůležitějším kusem nábytku v bytě. Samozřejmě nemusí jít nutně o designovou postel. Postačí jednoduchá postel, která bude ale dobré kvality. Zvláštní pozornost byste měli věnovat kvalitě matrace.

Šatní skříň a úložné prostory – I když je byt malý, je nezbytné, aby byla k dispozici šatní skříň nebo komora, kam si nájemník může uložit oblečení. Věšák na oblečení nepovažují nájemníci za dobrou alternativou. Oblečení visící volně na tyči nikdy nevypadá uklizeně.

Blokování světla – Je důležité, aby měl nájemník možnost odstínit veškeré venkovní světlo. Nejlepší možností jsou „zatemňovací závěsy“, které nepropouštějí žádné světlo. Dalšími možnostmi jsou pergolové žaluzie, rolovací žaluzie či běžné závěsy.

Obývací pokoj

  • Televize: Televizor se stále považuje za základní vybavení zařízeného bytu. Dbejte na to, aby televizor nebyl příliš malý.
  • Konferenční stolek: Pohovka bez konferenčního stolku vypadá v prostoru ztraceně. Postranní stolky, často několik, jsou modernější, prostorově úspornější a flexibilnější než konferenční stolky.
  • Pohovka: vyberte si pohovku v tlumené barvě. Potah by měl být odolný a neměl by být náchylný ke znečištění. Před pohovkou by měl být umístěn koberec.

Kuchyň:

  • Do dočasně zařízených bytů se nejlépe hodí kuchyně, které jsou nenáročné na údržbu. Způsob vybavení kuchyně závisí také na cílové skupině nájemníků. Rodiny mají jiné potřeby než jednotlivci, kteří se většinou stravují mimo domov. Ti ocení mikrovlnné trouby (ideálně s funkcí trouby).
  • Automatická nikoliv ruční pračka by měla být v každém bytě, sušička je dobrý bonus navíc, pokud je byt velký nebo cílený na rodiny.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang