Korejská kosmetika jako funkční trend: Proč stojí za vyzkoušení?

Korejská kosmetika je hitem posledních let. Proč stojí za to ji vyzkoušet a s čím vám může pomoci? Rozzařte svou pleť a dopřejte ji dostatek hydratace a kvalitní péče, kterou si bezesporu zaslouží. Zamilujete si K-beauty i vy?

Pravidla krásy podle Korejek

Historie korejské kosmetiky sahá tisíce let zpět a její kořeny zasahují hluboko do korejské kultury. Tradiční korejská krása zdůrazňovala zdravou a jasnou pleť, jež symbolizovala krásu a bohatství. Korejská kosmetika se následně stala známou a oblíbenou po celém světě. Proč? Pro svou inovativnost, kvalitní složení a funkčnost. Tato kosmetika využívá přírodních složek a je často zaměřená na dosažení jasnější, hydratované, zářivé a zdravě vypadající pleti. Setkali jste se s termínem K-beauty? Právě pod tímto slůvkem se schovává označení pro korejskou kosmetiku, která zdůrazňuje důležitost přirozené krásy a péče o vlastní pokožku.

Rutina plná péče 

Z Korei k nám mimo jiné také dorazilo 10 kroků každodenní rutiny, které bychom naší pleti měli dopřávat. Patří sem jak čištění, tak použití tonika, séra, masky, esence, očního krému, krému na obličej a krému na ochranu před slunečním zářením. Jedním z nejpopulárnějších produktů korejské kosmetiky jsou sheet masky. Jsou to tenké plátky nasycené esencemi, které se aplikují přímo na obličej. Poskytují intenzivní hydrataci a výživu pleti. Zmíněná séra jsou známá pro svou lehkou a rychle vstřebatelnou texturu. Často jsou obohaceny o vitamíny, antioxidanty a další účinné látky. Korejská kosmetika je také známá častými inovacemi složení i postupů. Proto se mohou příznivci K-beauty těšit častým novinkám, které bezesporu každý z nich rád vyzkouší. Jakmile jednou korejské kosmetice propadnete, pravděpodobně už u ní totiž zůstanete. V poslední době je často skloňovaným termínem SPF ochrana. Právě na ni nedají Korejky dopustit – podle nich je totiž ochrana před slunečním zářením společně s hydratací a zdravým životním stylem klíčovým prvkem v cestě za krásnou pletí.

Vyzkoušejte korejskou kosmetiku i vy. S kvalitními a osvědčenými produkty totiž nikdy nešlápnete vedle.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang