Vařená bábovka – recept

Bábovka je klasika, která nikdy nevyjde z módy. Je to lehký a skvělý dezert pro každou příležitost. Do bábovky si každý může přidat své oblíbené ingredience. Příprava bábovky je navíc překvapivě snadná.

Ingredience:

  • 250 g tuku nebo másla
  • 1/2 hrnku vody (obsah hrnku 250 ml)
  • 1 a 3/4 hrnku cukru moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • 2,5 hrnku hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 4 žloutky
  • hrst mletých ořechů
  • 2 lžíce kakaa
  • sníh ze 4 bílků

Postup:

Vodu, tuk, cukr a vanilkový cukr povaříme a necháme vychladit. Do vychladlé směsi přidáme hladkou mouku, prášek do pečiva, žloutky.

Těsto rozdělíme na dvě části. Jednu část obarvíme kakaem, do další přidáme ořechy.

Z bílků ušleháme sníh, ten také rozdělíme na dvě části a opatrně jej vmícháme do jednotlivých těst.

Do vymazané a vysypané formy vrstvíme postupně jednotlivá těsta a poté a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 50 minut.

Na závěr můžeme bábovku polít čokoládovou polevou nebo posypat cukrem.

Kdo má bábovky rád, může příště zkusit tvarohovou bábovku.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang