Rizoto s žamiony a sušenými hřiby – recept

Zařazení:

Hlavní jídla, Bezmasá jídla, Houby, Rýže

Kuchyně:

Počet osob:

4

Doba přípravy:

40 minut

Ingredience:

1 lžíce sušených hřibů 2 lžíce olivového oleje 1 cibule 2 stroužky česneku 225 g čerstvých žampionů pokrájených na plátky 350 g rýže arborio 150 ml suchého bílého vína 1,2 l horkého zeleninového vývaru (z kostky) 2 lžíce nasekané petrželky 1 lžíce másla čerstvě mletý sůl a pepř strouhaný parmazán na posypání

Postup:

Sušené hřiby zalijeme vroucí vodou a necháme 10 minut bobtnat, pak přecedíme a pokrájíme nahrubo. Cibuli a česnek nakrájíme najemno a smažíme na olivovém oleji asi 2 minuty. Pak přidáme žampiony nakrájené na plátky a restujeme další 3 minuty. Přisypeme rýži a promícháme, aby se obalila olejem. Přilijeme víno a při mírném varu a za stálého míchání ho necháme vypařit. Pak přidáme naběračku vývaru a opět ho za stálého míchání necháme vsáknout do rýže a vypařit.

Když se vývar vyvaří, přiléváme po naběračkách další vývar a stále mícháme. Takto pokračujeme, dokud není rýže měkká. Na závěr nasypeme do italského houbového rizota nahrubo pokrájené sušené hřiby, zelenou petrželku a máslo. Hotové rizoto dochutíme pepřem a solí podle vlastní chuti a promícháme.

Italské houbové rizoto podáváme na talířích posypané parmazánem.

O receptu Rizoto s žamiony a sušenými hřiby 06.01.2012 06.01.2012

 

Další fotografie k receptu Rizoto s žamiony a sušenými hřiby



Fotka: Pavlína

K cibuli a česneku přidáme čerstvé žampiony
Fotka: Pavlína

Rizoto nejdříve podlijeme vínem
Fotka: Pavlína

Vývar přiléváme vždy po troškách
Fotka: Pavlína

Nakonec přimícháme sušené hřiby, petrželku a máslo
Fotka: Pavlína

Rizoto s žamiony a sušenými hřiby

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang