Paella – recept

Zařazení:

Hlavní jídla, Drůbež, Králík, Mořské plody, Rýže

Počet osob:

4

Doba přípravy:

30 minut

Ingredience:

500 g kuřecího nebo králičího masa nebo plodů moře 2 papriky různých barev 2 oloupaná rajčata 1 cibule 2 ks kořenové zeleniny nakrájené na plátky 1 malé balení černých oliv 1 plechovka sterilovaného hrášku nebo kukuřice 1 sáček kořenící směsi Paella „El Avion“ (lze nahradit směsí šafránu, kurkumy a papriky) 400 g kulaté rýže 0,8 litru vody nebo vývaru nebo bílého vína sůl pepř olivový olej 2 citróny

Postup:

Maso (kuřecí, králičí nebo plody moře) nakrájíme na kousky a orestujeme ho na olivovém oleji. Pak přidáme na proužky nakrájené 2 papriky různých barev, na kousky nakrájená 2 oloupaná rajčata, nahrubo rozkrájenou cibuli a plátky kořenové zeleniny, černé olivy, sterilovaný hrášek nebo kukuřici. Necháme restovat asi 2 minuty, pak přidáme kořenící směs Paella, propranou rýži a vše promícháme a zalijeme buď vodou, vývarem či bílým vínem.

Podle chuti osolíme, nebo okořeníme (pepřem, mletou paprikou). Za občasného promíchání přivedeme k mírnému varu a vaříme pod pokličkou asi 5 minut. Polohustou směs pak z hrnce přelijeme na zapékací misky a v troubě vyhřáté na 170 – 180 stupňů celsia zapékáme cca 30 minut. Hotovou paellu postavíme doprostřed stolu, obložíme nakrájeným citronem a servírujeme na talíře.

O receptu Paella 25.08.2011 25.08.2011

162x, uvařeno: 26x

mahulenka

 

Paella

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang