Zařazení:
Hlavní jídla, Drůbež, Králík, Mořské plody, Rýže
Počet osob:
4
Doba přípravy:
30 minut
Ingredience:
500 g kuřecího nebo králičího masa nebo plodů moře 2 papriky různých barev 2 oloupaná rajčata 1 cibule 2 ks kořenové zeleniny nakrájené na plátky 1 malé balení černých oliv 1 plechovka sterilovaného hrášku nebo kukuřice 1 sáček kořenící směsi Paella „El Avion“ (lze nahradit směsí šafránu, kurkumy a papriky) 400 g kulaté rýže 0,8 litru vody nebo vývaru nebo bílého vína sůl pepř olivový olej 2 citróny
Postup:
Maso (kuřecí, králičí nebo plody moře) nakrájíme na kousky a orestujeme ho na olivovém oleji. Pak přidáme na proužky nakrájené 2 papriky různých barev, na kousky nakrájená 2 oloupaná rajčata, nahrubo rozkrájenou cibuli a plátky kořenové zeleniny, černé olivy, sterilovaný hrášek nebo kukuřici. Necháme restovat asi 2 minuty, pak přidáme kořenící směs Paella, propranou rýži a vše promícháme a zalijeme buď vodou, vývarem či bílým vínem.
Podle chuti osolíme, nebo okořeníme (pepřem, mletou paprikou). Za občasného promíchání přivedeme k mírnému varu a vaříme pod pokličkou asi 5 minut. Polohustou směs pak z hrnce přelijeme na zapékací misky a v troubě vyhřáté na 170 – 180 stupňů celsia zapékáme cca 30 minut. Hotovou paellu postavíme doprostřed stolu, obložíme nakrájeným citronem a servírujeme na talíře.
O receptu Paella 25.08.2011 25.08.2011
162x, uvařeno: 26x
Paella