Kapří mlíčí – recept

Zařazení:

Hlavní jídla, Ryby, Chuťovky, Vnitřnosti

Doba přípravy:

60 minut

Ingredience:

kapří vnitřnosti s mlíčím gazdovská slanina cibule suché bílé víno voda citrón sůl mletý bílý pepř solamyl rozmarýn tymián citrónová mateřídouška koření pěti vůní

javorový sirup

Postup:

Připravíme si kaří vnitřnosti: nejdříve opatrně odstraníme žluč a pak střívko. Dále odstraníme tuk (světlé části) a vnitřnosti rozebereme na menší části, které vložíme na 20 minut do studené slané vody. Vodu slijeme a můžeme ještě jednou nebo dvakrát opakovat.

Na pánvi vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, na chvíli odstavíme, přidáme rozmarýn, tymián, mateřídoušku, necháme rozvonět, vrátíme na oheň, přidáme najemno nakrájenou cibuli, dosklovata orestujeme a vložíme nakrájené vnitřnosti (velikost cca 2cm). Posypeme kořením pěti vůní a zarestujeme.

Na zahuštění si připravíme do hrníčku bílé víno v poměru s vodou 1:1, citrónovou šťávu, čerstvě umletý bílý pepř, solamyl, zastříkneme javorovým sirupem, promícháme a vlijeme k orestovaným vnitřnostem. Kapří mlíčí promícháme, necháme zesklovatět, dochutíme a podáváme s kvalitním pečivem.

O receptu Kapří mlíčí 03.10.2011 03.10.2011

 

Kapří mlíčí

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang