Názvy: A B C Č D E F G H I J K L M N O P R Ř S Š T U V Z Ž
Zařazení:
Hlavní jídla, Drůbež
Počet osob:
4
Doba přípravy:
35 minut

Ingredience:
500 g drůbežích jater 2-3 větší cibule olej nebo sádlo černý pepř
sůl
Postup:
Někdy se stane, že člověk přijde utahaný a hladový z práce, nemá chuť trávit další hodinu nebo dvě připravováním večeře a přeci by si dal něco chutného a sytého. Pro takové případy je dobré mít v mrazáku balíček nebo dva mražených jater. A když je máme, můžeme se dát do jejich přípravy. Nejdříve dáme zabalená játra do nádoby s horkou vodou, aby co nejdříve povolila a už se můžeme dát do krájení cibule. Cibuli krájíme ideálně na tenké proužky (rozkrojíme podélně a následně napříč na půlkolečka). Nakrájenou cibuli rovnou dáme na rozpálený olej nebo sádlo a restujeme, než zesklovatí. To je ta pravá chvíle, kdy přidáme játra. Pokud nejsou zcela rozmrzlá, tak nevadí, rozpálená pánev už to zvládne. Játra zaprášíme černým pepřem a smažíme přibližně 10 minut na co nejvyšším teplotním stupni, aby se na nich vytvořila opečená kůrka. Průběžně otáčíme a asi dvě minuty před koncem játra osolíme. Jakmile jsou játra hotová, podáváme s bramborem, hranolky nebo jenom tak s pečivem. Chuť opravdu podtrhne, pokud si v průběhu přípravy jater uděláme domácí tatarku.
O receptu Játra na cibulce 16.02.2011 16.02.2011 330x
32
Další fotografie k receptu Játra na cibulce
Fotku vložil: Martin
Játra na cibulce
K tomuto receptu dosud nebyl vložen žádný komentář
Poslední související příspěvky v diskusním fóru
Hledání v receptech
Kategorie receptů
Podobné recepty:
Kuřecí játra na jablkách, Drůbeží játra s pórkem, Tofu játra, Kuřecí játra na olivách a víně, Pórkové játra, Husí játra pro labužníky, Játra po provensálsku, Rychlá játra, Játra s jablky, Játra s jablky v alobalu, Kuřecí játra s nivou, Játra na zelenině, Čínská játra s kari rýží, Pivní vepřová játra, Kuřecí játra na cibulce, Kuřecí játra v anglické slanině, Kuřecí játra v bramboráku, Smažená játra po čínsku, Vepřová játra na šalvěji ve vinné omáčce, Chobotnice dušená na cibulce, Smažená vepřová játra, …