Játra na cibulce – recept


Názvy:        A  B  C  Č  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  R  Ř  S  Š  T  U  V  Z  Ž 

Zařazení:

Hlavní jídla, Drůbež

Počet osob:

4

Doba přípravy:

35 minut

Ingredience:

500 g drůbežích jater 2-3 větší cibule olej nebo sádlo černý pepř

sůl

Postup:

Někdy se stane, že člověk přijde utahaný a hladový z práce, nemá chuť trávit další hodinu nebo dvě připravováním večeře a přeci by si dal něco chutného a sytého. Pro takové případy je dobré mít v mrazáku balíček nebo dva mražených jater. A když je máme, můžeme se dát do jejich přípravy. Nejdříve dáme zabalená játra do nádoby s horkou vodou, aby co nejdříve povolila a už se můžeme dát do krájení cibule. Cibuli krájíme ideálně na tenké proužky (rozkrojíme podélně a následně napříč na půlkolečka). Nakrájenou cibuli rovnou dáme na rozpálený olej nebo sádlo a restujeme, než zesklovatí. To je ta pravá chvíle, kdy přidáme játra. Pokud nejsou zcela rozmrzlá, tak nevadí, rozpálená pánev už to zvládne. Játra zaprášíme černým pepřem a smažíme přibližně 10 minut na co nejvyšším teplotním stupni, aby se na nich vytvořila opečená kůrka. Průběžně otáčíme a asi dvě minuty před koncem játra osolíme. Jakmile jsou játra hotová, podáváme s bramborem, hranolky nebo jenom tak s pečivem. Chuť opravdu podtrhne, pokud si v průběhu přípravy jater uděláme domácí tatarku.

O receptu Játra na cibulce 16.02.2011 16.02.2011 330x

Martin

 



32

Další fotografie k receptu Játra na cibulce


  Fotku vložil: Martin

Játra na cibulce

+ vložit nový komentář

K tomuto receptu dosud nebyl vložen žádný komentář

Poslední související příspěvky v diskusním fóru

 

Hledání v receptech

Kategorie receptů

Podobné recepty:

Kuřecí játra na jablkách, Drůbeží játra s pórkem, Tofu játra, Kuřecí játra na olivách a víně, Pórkové játra, Husí játra pro labužníky, Játra po provensálsku, Rychlá játra, Játra s jablky, Játra s jablky v alobalu, Kuřecí játra s nivou, Játra na zelenině, Čínská játra s kari rýží, Pivní vepřová játra, Kuřecí játra na cibulce, Kuřecí játra v anglické slanině, Kuřecí játra v bramboráku, Smažená játra po čínsku, Vepřová játra na šalvěji ve vinné omáčce, Chobotnice dušená na cibulce, Smažená vepřová játra, …

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang