Jablečná povidla s octem – recept

Počet osob:

4

Doba přípravy:

60 minut

Ingredience:

5 kg jablek 2,5 kg cukru

1/8 l octa

Postup:

Vyzrálá, klidně i popadaná jablíčka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. V porcelánové nebo skleněné míse smícháme jablka s cukrema octem a necháme 24 hodin odstát. Poté vše přendáme do hrnce a svaříme, až jablka zesklovatí. Horká jablečná povidla přendáme do čistě vymytých sklenic a pořádně zavíčkujeme. Jablečná povidla jsou velice dobrá, vhodná hlavně na koláče a lívance. Vydrží hodně dlouho a mají moc pěknou barvu.

O receptu Jablečná povidla s octem 26.12.2011 20.01.2012 18x

 

Jablečná povidla s octem

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang